Keukenchemie

07Jun11

Wat is toch het chemische proces dat ervoor zorgt dat gemixte soep die ingevroren geweest is na het ontdooien uiteenvalt in geel water en rubberachtige brokken ingrediënt? En valt het te voorkomen? Of geneest opnieuw mixen de kwaal? Man, man, er is nog veel dat ik niet weet…



7 Responses to “Keukenchemie”

  1. 1 Anne

    Valt ze uiteen als ze nog koud is?
    Opwarmen zou het medicijn zijn.

  2. 2 Flora Fleempaard

    Ze valt uiteen tijdens het ontdooien (ofwel al tijdens het invriezen, maar daar heb ik niet zo’n zicht op). Opwarmen helpt helemaal niet, en vastberaden roeren ook niet…

  3. 3 Athena

    Zit er room in de soep? Volgens mij kan dat zoiets opleveren na invriezen.

  4. 4 Flora Fleempaard

    Geen room, wel gemixte vermicelli. Telt dat als room? Zelfde kleur, andere afkomst…

  5. Het water in de soep ontdooit eerder, en ontsnapt aan de rest.

  6. 6 Flora Fleempaard

    Klinkt wetenschappelijk. Maar wat doe ik eraan?

    • is het ook, ‘k heb het principe nog gebruikt om een consommé van chocolade te bereiden. Doorgaans komt dat wel goed bij het opwarmen, zou’k denken? Behalve bij room- of ingedikte soepen allicht?


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers op de volgende wijze: