Beste spoorwegvakbonden,

28Okt09

Naar aanleiding van de aankondiging van de Belgische spoorwegvakbonden van hun 24-urenstaking volgende week:

Beste spoorwegvakbonden,

Als doorwinterde* treingebruiker meen ik u te mogen uitdagen om eens een stiptheidactie te organiseren om te protesteren tegen de beslissingen en plannen van de NMBS.

Met vriendelijke groeten,
Flora Fleempaard van de trein van 7u17 die ongeveer 1 op 5 keren effectief om 7u17 vertrekt

*Been there, done that: trein ontspoord, trein afgeschaft, trein vertraagd, machinist verdwenen, deuren die pas opengaan wanneer de spoorwegpolitie er is om de crimineel te arresteren, trein die achterwaarts terugrijdt naar de vertrekplaats, geen trein wegens staking, trein gestopt in the middle of nowhere, sardientjesgewijs sporen wegens trein gehalveerd, trein vergeten te stoppen in Brussel-Centraal.

Advertenties


8 Responses to “Beste spoorwegvakbonden,”

 1. 1 Astrid

  Het is erg gesteld met de NMBS, vertel mij er wat van…
  Ik moest lachen bij de laatste zinnen. Groetjes, Astrid

 2. oh blijkbaar nog geen kabelbreuk

 3. 3 dagamma

  Meegemaakt op Brussel-Amsterdam: treindeuren die ongecontroleerd opengaan terwijl de trein rijdt. Fijn!

 4. 4 Stef Flater

  Ik weet het – het is voor ook dagelijkse kost maar dan stel ik me voor hoe ik hetzelfde traject zou moeten doen met de auto. Ik hoor van mensen die elke dag ‘de baan op moeten’ ook weinig positieve verhalen. Voor staking heb ik weinig begrip: men kan de top van de NMBS op andere manieren treffen zonder daarbij de reizigers te moeten gijzelen.

 5. nou Flora,als dat echt gebeurt moet ik wel met mijn blog stoppen
  leve de vertragingen;-)

 6. Het toch niet voor iedereen altijd hetzelfde: trein ontspoord (nog niet mee gemaakt)’, trein afgeschaft (dat helaas maar al te vaak), trein vertraagd (been there, waited ‘till hell frozed over), machinist verdwenen (ook dat mee gemaakt – de brave man moest een dringen ‘boodschap’ doen), deuren die pas opengaan wanneer de spoorwegpolitie er is om de crimineel te arresteren (ook al mee gemaakt met een wel heel gewelddadige politie aangemoedigd door een bende tienermeisjes), trein die achterwaarts terugrijdt naar de vertrekplaats, geen trein wegens staking (yep), trein gestopt in the middle of nowhere (dat ook al is het gelukkig een tijdje geleden – en dan een uur staan wachten op een volgende trein die maar niet wilde komen), sardientjesgewijs sporen wegens trein gehalveerd (een reden waarom ik de trein naar en van Knokke/Blankenberge mijd), trein vergeten te stoppen in Brussel-Centraal (nee, dat nog niet).
  Ook meegemaakt: deuren die plots open gaan onderweg, deur die niet wil sluiten bij vertrek, deur die niet wil open gaan bij aankomst in het station, trein te lang voor het perron waardoor je als een gek mag spurten om nog van de trein te kunnen, kabelbreuk, geen treinbegeleider, geen verlichting in de trein, geen verwarming, trein die onaangekondigd meerdere extra haltes doet waardoor ik te laat kwam op het werk, ruziemakers op de trein, dronken mensen op de trein, mensen die plots ziek worden waarvoor dan dringend een dokter gezocht word, agressieve zwartrijders, trein omgeleid via steden waar ik nog nooit geweest was waardoor de rit plots twee uur langer duurt, …

 7. 7 Flora Fleempaard

  Aan de andere kant leveren spoorperikelen wel een hoop inspiratie op…

 8. 8 Kris Van Hoeymissen

  Stiptheidsaktie: dat zou pas een goed alternatief zijn voor deze godgeklaagde collectieve gijzeling.
  Het is ongehoord hoe in dit bedrijf dergelijke escapades getolereerd blijven. In de prive-sector worden er niet zo veel watten onder gelegd !

  Deze staking toont nogmaals aan dat vakbonden totaal geen realiteitsbesef hebben en machtsgeil zijn. Heren van de vakbond, het wordt tijd om nederig te worden en ipv te klagen, mee te denken aan een constructieve oplossing. De werknemers van de spoorwegen zijn nu eenmaal niet echt zelf het toonbeeld van efficientie.
  De dagelijkse gesprekken van de “super gemotiveerde” NMBS’ers op de trein van Gent naar Mechelen spreken boekdelen. Klagen en zagen is gemakkelijk, maar wie van de heren heeft echt al eens de durf gehad om een idee uit te werken om de efficientie echt te verbeteren? Nee hoor, dat is de taak van de bazen… Bull shit, het begint bij jezelf !


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: