Project zichtbare huisnummers

17Sep09

Een brief van de stad in je brievenbus, altijd een inspirerend moment:

Project zichtbare huisnummers

Geachte Mevrouw, Mijnheer

In het kader van het project “Zichtbare huisnummers” (Regel 1 in Projectmanagement: Schrijf de Naam van uw project immer met een Hoofdletter) gaan de stadswachten (dat zijn de mensen die de cijfers lezen) met de technische dienst (dat zijn de mannen met de boormachine) bij alle gebouwen na of ze een huisnummer hebben en of het juiste nummer (jammer, eender welk nummer is blijkbaar niet ok) aangebracht werd op de gevel.

Bij controle (hoezo controle? Gaan de stadswachten die controle niet doen? Ik volg nu al niet meer.) stelden we vast dat dit gebouw (ik heb ons huis nooit als “een gebouw” gezien. Het is een huisje. Het mooiste huisje van de straat. Maar goed.) hier niet aan voldoet (in stadsdiensttaal betekent vetgedrukt gevaar, dus opgepast, of de burgemeester komt met de roe!). Mogen wij u vragen u in regel te stellen (dat is mooi, hè, “u in regel stellen”?) binnen één week? (Dat mag.) Indien het na 1 week nog niet gebeurd is (Oei, dreigement!), gaan we ervan uit dat u akkoord bent met een wit/zwarte stadsnummer (Lekker Vlaams, “de nummer”), dat door onze diensten (die technische dienst, neem ik aan, of zitten er nog diensten in Het Project Zichtbare huisnummers?) wordt aangebracht, zonder kosten (Gratis huisnummers voor iedereen!!! Jeuj!).

(En dan beginnen ze gewoon oppernieuw met)
Ieder gebouw moet een huisnummer hebben. (Ik bespaar u de verwijzingen naar “het gecoördineerd politiereglement van de stad Leuven meer bepaald hoofdstuk 1.5 nummering van huizen en gebouwen” (Er blijkt dus toch een verschil te zijn tussen huizen en gebouwen…)

(Voor wie er dan nog niet genoeg van heeft, of voor wie overweegt een petitsie te starten tegen Het Project: )
De volledige tekst van het reglement (Er is dus nog meer over die huisnummers gereglementeerd dan de halve bladzijde die in onze brief staat!) is beschikbaar op de website van de stad Leuven of kan op eenvoudig verzoek toegezonden worden (Jaaaa! Dat wil ik!).

Hoogachtend (en nogmaals vriendelijk bedankt voor uw stem bij de verkiezingen)

Op last van het college
de stadssecretaris
(Kijk, dat woord zou Ik nu met hoofdletter schrijven),

Gust Vriens

burgemeester en schepenen (die twee ook),
Karin Brouwers
Schepen van ruimtelijke ordening en jeugd

Advertenties


9 Responses to “Project zichtbare huisnummers”

 1. gemeente bestuur, ooit ontstaan als volksvertegenwoordiging, tegenwoordig omgedraaid in tegenhetvolk….
  😦
  (ambtelijke taal dient slechts om ambtenaren aan het werk te houden)

 2. “project zichtbare huisnummers”: mooie titel voor een roman.

 3. 3 Athena

  Oeh, als je dat al op eenvoudig verzoek toegezonden kunt krijgen, wat voor pretpakket krijg je dan op ingewikkeld verzoek?

 4. 4 John

  Waa, en ik dacht dat het alleen in NL zo belachelijk was. Is dit spenderen in het kader van de bestrijding van de krediet’crisis’?

 5. Flora,

  Onze burgemeester met roe aan jullie voordeur vind ik anders toch ook wel een boeiend alternatief. Daar zou ik dan eigenlijk graag bij zijn.

 6. Heeft u geen huisnummer dan ?

  Wil u niet mee-tellen ?

 7. *besluit ter plekke om nooit te emigreren*

 8. Ik snap eerlijk gezegd niet waarmee hier gespot wordt, de brief zelf is keurig opgesteld en het verzoek vind ik heel normaal, wie ergert er zich niet aan als de gps te kennen geeft “bestemming bereikt” maar het nummer 52 waar je naar op zoek bent is nergens te bekennen? Als je als jeugdbewegingleidster je ronde doet aan het begin van het jaar bij alle kindjes, als je op kapaza een frigo gekocht hebt en die moet gaan afhalen in een dorp waar je nog nooit geweest bent, als je voor de eerste keer naar het nieuwe huis van vrienden op bezoek gaat, … Het kán handig zijn dat huisnummers duidelijk op het huis staan. En dan moet ik nog niet denken aan wat die arme postbodes soms te stellen hebben.


 1. 1 Twitter Trackbacks for Project zichtbare huisnummers « Flora Fleempaard [florafleempaard.wordpress.com] on Topsy.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: