Flora Flonderwoman

25Jun08

Moeilijk, kiezen tussen superkrachten. Als ik dan toch maar eentje mag kiezen, kom ik bij het volgende dilemma uit: wil ik onder water kunnen ademen, of wil ik kunnen vliegen?

Onder water kunnen ademen is ontzettend handig als een superheld op de vlucht is. Gewoon het water in (noteer: actieterrein van Flora Flonderwoman moet veel kanalen, rivieren of meren bevatten, of de zee) en ongezien wegzwemmen tot aan de overkant van Het Kanaal (noteer: train de zwemspieren vooraleer in een levensbedreigende situatie terecht te komen). Blubberdeblub, happy end!

Vliegen, ja, dat is… Kunnen vliegen, dat is het klaarkomen van de superkrachten, niewaar? Gewoon, op eigen kracht zomaar eender waarnaartoe kunnen fladderen, boven alle zorgen uit, en hier en daar een rampje veredelen… (Noteer: neem verrekijker mee op vluchten.) Helaas zijn er al zoveel superhelden die kunnen vliegen, en als Flora Flonderwoman dan per ongeluk in aanvaring komt met één van hen, dan is ze niet veel met haar elegante gefladder. (Noteer: andere superhelden te vriend houden.) 

Een waar dilemma, ik zeg het u. Flora Flonderwoman denkt er nog even over na. Noteert u: tot nader order niet in situaties terecht komen waaruit u gered dient te worden, noch in water, noch in de lucht. 

Advertenties


6 Responses to “Flora Flonderwoman”

 1. 1 Isabelle

  Flora, wat dacht je van deze supereigenschap: je schrijft iets en het wordt echt. Je schrijft pakweg hoe je supergestroomlijnde en goed gevulde boekenkast er uit ziet en hup, daar staat ze. Je schrijft hoe je date verloopt met Brad Pit/ George Clooney/Scarlet Johansson (schrappen wat je niet geschikt lijkt) en hup: het voltrekt zich. Je eten voor vanavond? Even pen en papier nemen. Nog een strandje voor je aan het avondmaal gaat? Even Malibu-beach beschrijven en je bent er al.
  De mensheid redden, de honger en aids uitroeien, de aarde weer afkoelen, de situatie in Irak oplossen en Obama for president zijn al wat moeilijker klussen maar het moet te doen zijn.
  Het vergt een scherp pen, zo’n supereigenschap (stel je maar eens voor wat een onnozele spelfout kan veroorzaken) en dat is dus allicht de reden waarom er nog geen superhelden zijn die ze bezitten. maar Flora Flonderwoman moet zoiets aankunnen, me dunkt.

 2. En waar staat Flonder voor ?

 3. 3 Karen

  Ik ga voor vliegen. Resoluut

 4. Onzichtbaarheid. Dat lijkt me echt zo tof! 😀
  Maar dan wil ik er ook zo’n ‘navelknop’ bij waarmee ik mezelf uit en aan kan zetten.

 5. Vliegen, maar als ik de reacties hier lees ga ik persoonlijk toch voor de superkracht die Isabelle oppert.

 6. 6 Flora Fleempaard

  Oh Isabelle, wat een heerlijk idee… Met een navelknop, dan wel, een soort ENTER, vind ik 🙂

  @Eddie: dat hangt van de superkracht af die ik kies. Fladderwoman als ik vliegen kies en Floatunderwater als ik voor ademen onder water ga. Oftewel: ik hou gewoon van alliteraties. 🙂


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: